Як відшкодувати ПДВ векселем

18 Вер 2013 / 14:14 | Переглядів: 1867

Гроші

Платники податку на додану вартість, які мають право на отримання бюджетного відшкодування цього платежу та належним чином оформлені документи, можуть скористатися можливістю відшкодовувати ПДВ шляхом отримання фінансового казначейського векселя. Для цього при здачі податкової декларації з ПДВ у дод. 4 підприємство зазначає самостійно обраний спосіб повернення платежу.

Варто мати на увазі, що фінансовому казначейському векселю буде присвоєно строк обігу до п'яти років з дохідністю на рівні 5% річних. Сума ПДВ, що підлягає відшкодуванню, поділяється на рівні частини, на кожну з яких видається окремий фінансовий казначейський вексель із строком платежу один-п'ять років. Видача векселя прирівнюється до повернення платнику податків суми бюджетного відшкодування на розрахунковий рахунок.

Можливістю відшкодувати ПДВ шляхом отримання фінансового казначейського векселя платники можуть скористатися до 1 січня 2014р. Це передбачено Законом України „Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо фінансових векселів” №407 від 4 липня 2013р.

Дане нововведення є практичним для платників податків, адже вони матимуть право здійснювати ним сплату будь-яких податкових платежів до Державного бюджету. Проте відшкодовувати сум ПДВ векселем забороняється платникам податку, проти яких порушено кримінальну справу за ухилення від сплати ПДВ, або якщо така справа розглядається у суді, правоохоронних органах чи перебуває в апеляційному оскарженні.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.