Як відображається у формі №1ДФ внесок засновника до статутного фонду?

21 Бер 2018 / 18:02 | Переглядів: 2753

Гроші зарплата

У Тернопільській ОДПІ нагадують, що відповідно до Податкового кодексу, внесками учасників і засновників господарського товариства можуть бути будівлі, споруди, устаткування та інші матеріальні цінності, цінні папери, права користування землею, водою і іншими природними ресурсами, будівлями, спорудами, а також інші майнові права (включаючи майнові права на об'єкти інтелектуальної власності), грошові кошти, у тому числі в іноземній валюті.

Суми доходу у вигляді майнового і немайнового внеску до статутного фонду юрособи - емітента корпоративних прав в обмін на такі права не включаються в дохід фізособи. При цьому, підприємство - емітент корпоративних прав є податковим агентом в частині повідомлення органів ДФС про такі доходи і зобов'язане відобразити такі суми у формі №1ДФ з ознакою "178".

Крім того, від оподаткування військовим збором звільняються доходи, що згідно з розділом IV ПКУ не включаються до загального оподатковуваного доходу фізичної особи (не підлягають оподаткуванню, оподатковуються за нульовою ставкою), крім доходів, зазначених у підпунктах165.1.2,165.1.18,165.1.25,165.1.52 ПКУ.

Оподатковувати інвестиційний прибуток фізична особа буде зобов'язана в майбутньому в разі продажу своїх корпоративних прав. Такий прибуток розраховуватиметься ним як позитивна різниця між доходом, отриманим від продажу корпоративних прав, та сумою витрат на їх придбання. На сьогодні ставка оподаткування становить 18 %.

Докладніші консультації - у Центрі обслуговування платників. Телефон для довідок: 43-46-10.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.