Як скористатися податковою знижкою у разі переобладнання авто на газ

05 Кві 2017 / 03:56 | Переглядів: 1673

авто на газі

В останні роки багато водіїв переобладнують свої автівки для роботи на газу. Державапосприяла зацікавленості фізосіб у придбанні газобалонного обладнання - передбачила повернення частини витрат на переобладнання через механізм податкової знижки. Якскористатися таким правом і що для цього потрібно?

Правом на податкову знижку у 2017 році може скористатись фізична особа - власник автівки, яка є резидентом та одержувала доходи у вигляді зарплати. Серед документів доцільно мати:

- довідку про зарплату;

- платіжні та розрахункові документи, що підтверджують понесені платником податку витрати на переобладнання авто;

- акт технічної експертизи про відповідність конструкції та технічного стану переобладнаного транспортного засобу вимогам безпеки дорожнього руху або сертифікат відповідності, виданий уповноваженою випробувальною лабораторією;

- свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (технічний паспорт), у яке внесли дані щодо встановленого спеціального обладнання та виду використовуваного палива.

Як правило, для пришвидшення перевірки відомостей та розрахунку знижки, копії вказаних документів додаються до декларації. Слід зазначити, що до податкової знижки включаються витрати лише в сумі, яку фізособа сплатила впродовж звітного податкового року. Жоднихобмежень щодо вартості робіт із переобладнання, яку можна віднести до податкової знижки, Податковий кодекс не висуває.

Декларацію для використання свого права на податкову знижку громадяни можуть подавати впродовж усього року - до 31 грудня.

Як зазначили у відділі адміністрування податку на доходи фізичних осіб та податків згромадян, станом на 14 березня 5 власників переобладнаних транспортних засобів уже подали декларації для отримання податкової знижки, сума до повернення склала 11,4 тис грн.

За матеріалами відділу організації роботи Тернопільської ОДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.