Все нове і нове при сплаті ЄСВ

11 Бер 2015 / 07:15 | Переглядів: 1712

податкова будівля

Якщо працівник перебував у відпустці без збереження заробітної плати, то чи буде нараховуватись ЄСВ від мінімальної зарплати?

Якщо база нарахування менша за мінімальну заробітну плату, через те, що частину місяця людина була у відпустці за власний рахунок, то і у такій ситуації єдиний соціальний внесок нараховувати та сплачувати потрібно від мінімальної заробітної плати.
А в разі перебування працівника у неоплачуваній відпустці весь місяць, і за такий місяць йому нічого не нараховували, то єдиний внесок не нараховують і не утримують тому, що відсутня база для нарахування ЄСВ.

Як нараховувати єдиний соціальний внесок, якщо працівник перебував на лікарняному і на кінець місяця лікарняний не закритий?

Якщо після закінчення місяця лікарняний листок ще не закритий, а відома лише заробітна плата, то єдиний внесок нараховують лише на фактичну зарплату, якою б вона не була. І тільки після того, як нарахують лікарняні за такий місяць, загальну величину місячного доходу порівнюють із “мінімалкою”, і в разі необхідності, обчислюють єдиний внесок, виходячи із розміру мінімальної зарплати.

Відділ комунікацій Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ ДФС у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.