Внески на стажування в адвоката: оподаткування

10 Тра 2017 / 15:40 | Переглядів: 1622

Податкова знижка на навчання

У Тернопільській ОДПІ інформують про особливості оподаткування податком на доходи фізичних осіб доходу у вигляді внесків, сплаченого стажером на користь керівника стажування - адвоката.

Відповідно до Закону "Про адвокатуру" внесок на стажування розподіляється наступним чином:

- 70 % внеску сплачується стажистом безпосередньо на користь керівника стажування тавикористовується виключно для забезпечення проходження стажування та компенсації витрат такого керівника;

- 30 % сплачується стажистом на забезпечення діяльності ради адвокатів регіону, Ради

адвокатів України.

З урахуванням того, що дохід у вигляді внеску на стажування, сплаченого на користь керівника стажування - адвокатів у розмірі 70 % внеску, пов'язаний із здійсненням цим адвокатом незалежної професійної діяльності, включається до оподаткованого доходу адвоката. При цьому, суму коштів, яку фактично використано виключно для забезпечення проходження стажування такомпенсацію витрат керівника стажування, може бути включено до витрат цього адвоката (умежах, що не перевищує 70 % внеску), з умови їх документального підтвердження.

Також, доходи громадян, отримані протягом календарного року від провадження незалежної професійної діяльності, оподатковується за ставкою податку на доходи фізичних осіб - 18 %. Оподатковуваним доходом вважається сукупний чистий дохід, тобто, різниця між доходом ідокументально підтвердженими витратами, необхідними для провадження певного виду незалежної професійної діяльності.

Докладно проконсультуватись можна - у Центрі обслуговування платників за адресою: вул.Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.