Власники касових апаратів економитимуть на папері

27 Лис 2012 / 09:04 | Переглядів: 1809

касовий апарат

Починаючи з наступного року для суб'єктів підприємницької діяльності, які застосовують касові апарати, впроваджують електронні контрольні стрічки реєстраторів розрахункових операцій. Передбачається, що копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків формуватимуться на контрольній стрічці в пам'яті касового апарату або пам'яті модему, який до нього буде приєднаний. Один раз на добу цей звіт передаватиметься до серверу обробки інформації податкової служби в автоматичному режимі.

На думку податківців, така новація позбавить суб'єктів господарювання необхідності закуповувати і зберігати протягом 3-х років сотні кілограмів паперової контрольної стрічки. До того ж автоматична передача інформації значно спрощує процес звітування до податкової.

До речі, електронне звітування надасть можливість здійснювати контроль за суб'єктами господарювання, що здійснюють розрахунки у готівковій формі, дистанційно. Відтак це дозволить ще більше зменшити кількість перевірок таких платників. Адже цьогоріч протягом січня-жовтня тернопільські податківці вже скоротили перевіряння суб'єктів господарювання. Якщо за десять місяців минулого року відділом контролю за суб'єктами господарської діяльності, що здійснюють розрахунки у готівковій формі, проведено 279 перевірок, то у цьому році - 260, а це на 19 перевірок менше.

Загалом, станом на 1 листопада в Тернопільській об'єднаній ДПІ у 983 суб'єктів господарювання зареєстровано 1928 реєстраторів розрахункових операцій. Порівняно з аналогічним періодом минулого року їх кількість збільшилась відповідно на 25 суб'єктів підприємницької діяльності та 119 РРО.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об'єднаної ДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.