Випуск казначейських зобов’язань «Військові» - крок до розбудови країни

17 Чер 2014 / 08:42 | Переглядів: 1599

армія полегон солдат навчання тренування

Фото: Іван Пшоняк

Міністерство фінансів України відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01 квітня 2014 року №100 "Про випуск казначейських зобов'язань "Військові" з 21 травня 2014 року розпочинає розміщення казначейських зобов'язань "Військові" серії В на пред'явника в документальній формі загальним обсягом 100 млн гривень із строком обігу 24 місяці, номінальною вартістю 1000 гривень, відсотковою ставкою 7% річних та сплатою купонів кожні шість місяців у розмірі 35 гривень.

Продаж казначейських зобов'язань фізичним особам буде здійснюватися в понад 2200 установах Публічного акціонерного товариства "Державний ощадний банк України" на всій території України за продажною вартістю, що встановлена Міністерством фінансів. (наказ Міністерства фінансів "Про затвердження Порядку визначення вартості продажу казначейських зобов'язань "Військові" серії В та форми бланка сертифіката казначейського зобов'язання "Військові" серії В" від 17.04.2014 №415, зареєстрований в Міністерстві юстиції від 25.04.2014 за №450/25227).

З метою забезпечення однакового рівня дохідності для покупців, вартість продажу казначейських зобов'язань змінюється залежно від часу їх розміщення. У перший день казначейські зобов'язання продаються за номінальною вартістю, а в наступні дні їх розміщення здійснюється за вартістю продажу,
яка зростає з урахуванням накопиченого доходу, виходячи із встановленого розміру доходу за купоном (чим ближчий час купонної виплати, тим вища ціна продажу).

Перевагами такого інструменту інвестування коштів, як казначейські зобов'язання України, для населення є: надійність, гарантована державою, доступна номінальна вартість, випуск в документальній формі на пред'явника, що значно спрощує процедуру купівлі, обігу та погашення, відсутність оподаткування доходів, отриманих за казначейськими зобов'язаннями.

Для успішної реалізації проекту випуску казначейських зобов'язань "Військові" чітко визначається мета залучення коштів та формулюється заклик до спільноти щодо об'єднання зусиль, бажань та намірів долучитися до розбудови нової країни шляхом спрямування власних коштів на придбання державних цінних паперів, а також створення можливостей відчути причетність до вирішення загальнонаціональних проблем, об'єднання зусиль та ресурсів, надати фінансову допомогу вітчизняним Збройним Силам з метою підвищення їх боєготовності та зміцнення обороноздатності держави.
Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ

ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.