Вихідну допомогу оподатковують?

01 Гру 2016 / 05:08 | Переглядів: 1600

Гроші Вихідна допомога

Заробітна плата для цілей оподаткування - це основна та додаткова зарплата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, які виплачуються (надаються) платнику податку у зв'язку з відносинами трудового найму згідно із законом.

В статті 165 Податкового кодексу зазначається, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається сума щорічної разової грошової допомоги, яка надається згідно із Законом України від 22 жовтня 1993 року № 3551-XII "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" із змінами та доповненнями.

Винятки, передбачені вказаною статтею, не поширюються на виплату заробітної плати, грошової (вихідної) допомоги при виході на пенсію (у відставку) та виплату, пов'язану зтимчасовою втратою працездатності.

Отже, вихідна допомога у зв'язку із звільненням працівника, в т. ч. при виході на пенсію, оподатковується на загальних підставах. Ставка податку на доходи складає 18 відсотків, авійськового збору - 1,5 відсотків.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.