Відсутність видів діяльності в реєстрі “єдинників” загрожує зміною системи оподаткування

22 Січ 2015 / 09:24 | Переглядів: 1529

підприємець

З 1 січня 2015 року усі “єдинники” - юридичні та фізичні особи, незалежно від того, на якій групі єдиного податку вони перебувають, повинні зазначати види діяльності в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців (ЄДР) та у відповідних заявах про застосування спрощеної системи оподаткування, які подаються до податкових інспекцій. Це не стосується тих платників, які раніше уже “узаконили” свої види діяльності в ЄДР та податковій і до цього періоду у здійснюваних видах діяльності ніяких змін не відбулось.

Нагадаємо, що у разі здійснення видів діяльності, не зазначених у реєстрі платників єдиного податку, такий платник зобов'язаний перейти на “загальну” систему оподаткування - з першого числа місяця наступного за податковим (звітним) періодом, у якому здійснювалися такі види діяльності. Також, до доходу, отриманого від провадження такої діяльності, буде застосована ставка оподаткування в розмірі 15 %.

Детальніше про оподаткування на спрощеній системі - в Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ, тел.43-46-10

Відділ комунікацій Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ ДФС у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.