Відображення в звіті по ЄСВ поновленого на роботі мобілізованого працівника

13 Сер 2014 / 12:41 | Переглядів: 5190

армія полегон солдат навчання тренування

Фото: Іван Пшоняк

У березні співробітник приніс повістку про призов на військову службу у зв'язку з мобілізацією. Останній його робочий день 17.03.2014 р. Працівника звільнили. Але, у червні 2014р. набрав чинності Закон від 20.05.2014р. №1275-VII, відповідно до якого, його поновили на роботі з 18.03.2014 р. Крім того, йому було нараховано середній заробіток за ці місяці. Як відобразити у звіті про ЄСВ поновлення працівника на роботі?

Якщо працівника поновили на роботі, це відображається у звітності з ЄСВ наступним чином.

Слід подати скасовуючу форму таблиці 5 за березень 2014 р. В ній навести запис про звільнення працівника 17.03.2014р.(разом з таблицею подати перший аркуш звіту-ярлик, в якому зазначити, що подається за березень місяць таблиця 5). Нарахування за період вимушеного прогулу (з 17.03.2014р. по дату поновлення на роботі) відображаються у звіті за червень 2014р.(оскільки саме тоді відбулося поновлення і таке нарахування). При цьому зазначається, за який місяць нараховано зарплату працівнику, кількість календарних днів, протягом яких він перебував у трудових відносинах в такому місяці( оскільки вважається, що його не було звільнено, і він продовжував перебувати у трудових відносинах із працедавцем) суму утриманого з нього ЄСВ.

Так само, у таблиці 1 у звіті з ЄСВ за червень слід показати суму таких нарахувань і суму ЄСВ, нараховану на суму такої середньої зарплати. Якщо ж працівнику було нараховано суму вихідної допомоги при звільненні 17.03.2014р., то вона сторнується, але в звіті з ЄСВ не відображається.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.