Відмовились від подарунка – не платіть податок

25 Лис 2013 / 14:09 | Переглядів: 2440

Подарунок

При розірванні договору дарування (якщо подарунок прийнятий та повернутий) до закінчення звітного року, дохід у вигляді подарунку, отриманий фізичною особою резидентом від фізичної особи - резидента, що не є членом сім'ї першого ступеня споріднення, не оподатковується податком на доходи фізичних осіб.

Дохід у вигляді вартості успадкованого чи отриманого у дарунок майна у межах, що оподатковується згідно з Розділом IV Податкового кодексу включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника та оподатковується згідно з правилами, встановленими для оподаткування спадщини.

Вартість будь-якого подарунка, отриманого від особи, яка не є членом сім'ї дарувальника першого ступеня споріднення оподатковується за ставкою 5 відсотків.

Нагадаємо, що за договором дарування одна сторона (дарувальник) передає або зобов'язується передати в майбутньому другій стороні (обдаровуваному) безоплатно майно (дарунок) у власність. Право власності обдаровуваного на дарунок виникає з моменту його прийняття. При розірванні договору дарування обдаровуваний зобов'язаний повернути дарунок у натурі.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Тернопільської об'єднаної ДПІ ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.