Відмова від підписання акта перевірки не звільняє від сплати грошового зобов'язання

12 Вер 2013 / 17:02 | Переглядів: 1582

підприємець

Нещодавно на підприємстві проводилась планова документальна перевірка, були встановлені порушення, проте установа відмовились підписувати акт: які будуть наслідки? (запитання під час семінару)

Відповідають фахівці інформаційно-комунікаційного відділу Тернопільської об'єднаної ДПІ ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Як зазначено у п. 86.3 Податкового кодексу, у разі відмови платника податків або його законних представників від підписання акта (довідки) посадовими особами контролюючого органу складається відповідний акт, що засвідчує факт такої відмови. Один примірник акта або довідки про результати виїзної планової чи позапланової документальної перевірки у день його підписання або відмови від підписання вручається або надсилається платнику податків чи його законному представнику.

Проте, варто мати на увазі, що відмова платника податків або його законних представників від підписання акта перевірки не звільняє платника податків від обов'язку сплатити визначені за результатами перевірки грошові зобов'язання.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.