Відкриття спецрахунків для електронного адміністрування ПДВ

21 Лис 2014 / 12:12 | Переглядів: 3986

податкова будівля

Звертаємо вашу увагу, що ПДВ - рахунки відкриватимуться платникам у Казначействі безкоштовно та автоматично. Порядок відкриття цих рахунків передбачено Постановою КМУ від 16.10.2014 р. №569.

До 15 грудня 2014 року Державна фіскальна служба (ДФС) подає до Держказначейства реєстр платників податку на додану вартість, яким необхідно відкрити електронні рахунки. До 25 грудня такі рахунки вже будуть відкритими і Казначейство повідомить про це ДФС.

Отримавши таке повідомлення, Державна фіскальна служба зобов'язана повідомити платникам податків реквізити їхніх рахунків у системі електронного адміністрування.

Платники ПДВ отримають дані про відкриття ПДВ - рахунків у системі електронного адміністрування до 1 січня 2015 року - це передбачено п.5 постанови №569

Суб'єктам господарювання, які реєструватимуться як платники ПДВ після 1 січня 2015 року рахунки відкриють на підставі реєстру. Реєстр "новачків" ДФС надсилатиме до Казначейства після присвоєння новим платникам індивідуального податкового номеру.

Датою початку операцій у системі електронного адміністрування вважатиметься 1 січня 2015 року - для діючих платників або дата реєстрації платником ПДВ - для тих платників, які будуть зареєстровані після 1 січня 2015 року.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.