Відкрий для себе Тернопілля

17 Чер 2015 / 12:19 | Переглядів: 1589

Відкрий для себе Тернопілля

Відбувся конкурс серед студентської та учнівської молоді краю на розробку кращого туристичного продукту "Відкрий для себе Тернопілля". На ньому презентували 12 робіт за п'ятьма напрямками розвитку однієї з найперспективніших галузей області. На підсумковому засіданні переможців та учасників конкурсу в облдержадміністрації відзначили спеціальними нагородами та подарунками.

На виконання Програми розвитку туризму в Тернопільській області на 2013-2015 роки та відповідно до пропозицій Громадської ради, що діє при департаменті розвитку інфраструктури, транспорту та туризму облдержадміністрації для визначення інноваційних, цікавих і креативних маршрутів з різних видів туризму, здатних привернути увагу туристів до Тернопілля, провели конкурс на розробку кращого туристичного продукту "Відкрий для себе Тернопілля". У ньому взяли участь студенти та учні навчальних закладів області, що здобувають фахову туристичну освіту в Тернопільському національному економічному університеті, Галицькому коледжі ім. В. Чорновола, Тернопільському національному економічному університеті ім. В.Гнатюка, Тернопільському вищому професійному училищі сфери послуг та туризму.

Тематичний спектр проектів був досить широким. Кожен автор розробленого т продукту презентував його та давав відповіді на запитання фахівців туристичної галузі. До складу оргкомітету конкурсу входили представники цієї індустрії, бізнесу, влади та громадськості краю. Вони не лише оцінили роботи, а й дали рекомендації професійного характеру авторам щодо запропонованих проектів, а також визначили кращі з них. Переможцями у п'яти номінаціях стали: культурно-пізнавальний туризм - Уляна Гаврада "Файні Тернопільські ночі"; спортивно-оздоровчий (активний) - Мар'яна Баньківська "Кличуть гори Медобори"; релігійний(сакральний) - Наталія Бородай та Наталія Тавс "Загадкові місця Галицької магії"; екологічний (сільський зелений) - Лариса Сеник "Затишок"; тематичний (подієвий, патріотичний,гастрономічний тощо) - Христина Байдак "Романтичний Weekend на Галичині"

"У нас уже поширенийй культурно-пізнавальний туризм та погано розвинений сільський. У краї майже немає зелених садиб, але Тернопілля має найбільше культурних пам'яток в Україні. Майже 70% відомих пам'ятних місць України знаходяться в нашому регіоні. Тож требає показати туристам, чим багатий наш край, а для земляків - відкрити його для себе,- поділилася враженнями від конкурсу Христина Байдак.

Переможців та учасників конкурсу відзначили спеціальними нагородами та подарунками.

Підвів підсумки та подякував всім за плідну співпрацю заступник директора департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму-начальник управління туристичної інфраструктури облдержадміністрації Назар Яворський: "Сьогодні дуже важливо проводити такі конкурси та залучати молодь до співпраці з фахівцями туристичного бізнесу та влади. Ми завжди відкриті для нових ідей та готові йти на зустріч, адже конкурс це лише початок взаємодії молодого покоління та метрів туристичного бізнесу для розробки спільних цікавих проектів та перспектив з працевлаштування у майбутньому".

Олександр МУДРІЄВСЬКИЙ,

студент ТНПУ ім. В.Гнатюка.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.