Вибір професії має бути свідомим

15 Жов 2014 / 10:09 | Переглядів: 1990

зайнятість ярмарка школярі

Інформаційно-просвітницький профорієнтаційний захід "Обирай своє майбутнє", організований обласним та міськрайонним центрами зайнятості у Будинку праці в Тернополі, відвідали майже 700 учнів шкіл Тернополя та Тернопільського району.

Молоді люди, які завітали у Будинок праці, зацікавлено розглядали різьблену деревину, художньо вирізані учнями Тернопільського вищого профтехучилища технологій та дизайну вироби із овочів та фруктів; вишукані страви, короваї, булочки, приготовані дівчатами, які навчаються у вищому профтехучилищі ресторанного сервісу і торгівлі; вироби з бісеру студентів технічного коледжу ТНТУ імені Івана Пулюя; ікебану, композиції квітів, колекцію одягу, створені вихованцями училища сфери послуг та туризму. Цілі черги дівчат шикувалися біля столиків, де представники Галицького коледжу імені В'ячеслава Чорновола робили тим, хто виявив бажанням, модерні зачіски і макіяж.

Присутні не оминули увагою й презентації професій гувернера та екскурсовода, які представив технічний коледж. Феєричним було дефіле учениць Тернопільського вищого профтехучилища сфери послуг та туризму в модельному одязі і з яскравими неординарними зачісками.

Загалом професійно-технічних навчальних закладів м. Тернополя взяли участь у заході.

- Сьогодні на ринку праці області відчувається "перевиробництво" фахівців з вищою освітою, так званих "білих комірців", - зауважив директор Тернопільського міськрайцентру зайнятості Анатолій Куриляк. - Роботодавцям вкрай потрібні висококваліфіковані робітники. Тому ми намагаємося привернути увагу учнівської молоді саме до робітничих професій.

- Дуже важливо, - продовжила заступник начальника управління освіти і науки з науково-методичних питань Тернопільської міської ради Ірина Сум, - що на таких заходах школярі більше дізнаються про професії, які можна здобути у м. Тернополі, та знайти за ними конкретні місця праці.

Захід "Обирай своє майбутнє" викликав багато позитивних емоцій у його відвідувачів, допоміг школярам захопитисярезультатами творчої праці.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.