Важливе повідомлення від податківців

23 Сер 2017 / 10:17 | Переглядів: 1692

податкова ДФС

У Тернопільській ОДПІ інформували, що 15 серпня 2017 р. набрала чинності постанова Кабміну від 9 серпня 2017 р. № 592 "Про затвердження Порядку переходу платників податку на прибуток підприємств до подання спрощеної податкової декларації та форми спрощеної податкової декларації з податку на прибуток підприємств, який оподатковується за ставкою 0 відсотків...".

Пунктом 44 підрозділу 4 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України визначено, що на період до 31 грудня 2021 р. застосовується ставка нуль відсотків для платників податку на прибуток, у яких річний дохід, визначений заправилами бухгалтерського обліку за останній річний звітний період, не перевищує трьох мільйонів гривень та розмір заробітної плати працівників, є не меншим як дві мінімальні заробітні плати, та які відповідають одному із таких критеріїв:

а) утворені в установленому законом порядку після 1 січня 2017 р;

б) діючі, у яких протягом трьох послідовних попередніх років (або протягом усіх попередніх періодів, якщо з моменту їх утворення пройшло менше трьох років) щорічний обсяг доходів не перевищує трьох мільйонів гривень, та у яких середньооблікова кількість працівників протягом цього періоду становила від п'яти до 20 осіб;

в) які були зареєстровані платниками єдиного податку в установленому законодавством порядку в період до 1 січня 2017 р. та у яких за останній календарний рік обсяг виручки від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) становив до трьох мільйонів гривень тасередньооблікова кількість працівників становила від п'яти до 50 осіб.

Постановою визначено, що платники податку на прибуток, які відповідають таким критеріям, мають право застосовувати ставку податку 0 відсотків, за результатами кожного звітного (податкового) періоду складають спрощену податкову декларацію із зазначеного податку за встановленою формою та подають її контролюючому органові у строк, встановлений Кодексом для річного звітного (податкового) періоду.

У разі коли за результатами звітного (податкового) періоду відсутні підстави длязастосування ставки податку на прибуток підприємств 0 відсотків, платники податку подають контролюючому органові податкову декларацію із зазначеного податку в порядку, встановленому Кодексом.

Довідково: Постанову опубліковано в газеті "Урядовий кур'єр" від 15.08.2017 р. № 151. Зтекстом Постанови Ви можете ознайомитись скориставшись розділом "Нормативні таінформаційні документи" Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (http://zir.sfs.gov.ua).

За матеріалами Тернопільської ОДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.