Ваша нерухомість в оренді? Ви - втрачаєте право на пільгу.

12 Лип 2014 / 09:34 | Переглядів: 1696

оренда договір нерухомість

Згідно з положеннями Податкового кодексу України пільги щодо сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, не надаються на об'єкти оподаткування, які використовуються їх власниками з метою отримання доходів (здаються в оренду, лізинг, використовуються у підприємницькій діяльності).

Слід нагадати, що коли у платника податків є більше одного об'єкта оподаткування, у тому числі різних видів (квартир, житлових будинків або квартир і житлових будинків, в т. ч. їх часток), база оподаткування обчислюється виходячи з сумарної площі таких об'єктів.

У 2014 році податок не нерухомість за минулий рік сплачуватимуть власники об'єктів нерухомості з розрахунку їх житлової площі.

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, у цьому році не сплачуватимуть власники квартир, якщо їх сумарна житлова площа не перевищує 120 кв. м. Для власників будинків „пільгова площа” визначена у розмірі 250 кв. м. А якщо у громадянина у власності є і квартири, і будинки, сумарною житловою площею до 370 кв. м., він також не сплачуватиме податок на нерухомість. Таке зменшення надається один раз за кожний звітний період.

Враховуючи норми чинного законодавства, обчислення сум податку для фізичних осіб за звітний 2014 рік відбудеться у 2015 році до 01 липня, а податок буде розрахований з житлової площі об'єкта житлової нерухомості, у т. ч. його частки за період з 01.01.2014 р. по 31.03.2014 р. (включно), та із загальної площі об'єкта житлової нерухомості, у т. ч. його частки з 01.04.2014 по 31.12.2014 року (включно).

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.