В Управлінні соціального захисту населення Збаразької РДА виявлено втрат на суму понад 1 млн гривень

11 Вер 2014 / 14:43 | Переглядів: 2767

аудит

Фахівці Тернопільської об'єднаної держфінінспекції під час ревізії Управління соціального захисту населення Збаразької РДА виявили фінансових порушень, що призвели до втрат, на загальну суму 1070 тис. гривень.

Ревізією встановлено, що особи, які оформлені як піклувальники за інвалідами I групи чи престарілими, що досягли 80-річного віку, не здійснювали такого догляду, оскільки перебували за межами України або підопічні не підтвердили здійснення догляду, проте отримали від держави компенсацію в сумі майже 20 тис. грн., зберегли стаж, а з державного бюджету за них зайво перераховано Пенсійному фонду України єдиного соціального внеску в сумі 546,2 тис. гривень.

Крім того, Управлінням зайво призначено та виплачено державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям в сумі 450,6 тис. грн. та субсидій для відшкодування витрат на житлово-комунальні послуги в сумі понад 13 тис. грн. внаслідок подання окремими громадянами недостовірних даних про свої доходи та майновий стан.

Приховання фактів дострокового виходу на роботу з повним тижневим навантаженням та отримання доходів, а також фактів перебування за межами України, призвело до зайвого використання бюджетних коштів на виплату допомоги сім'ям з дітьми до трьох років на суму понад 21 тис. гривень.

Ще 19,3 тис. грн коштів державного бюджету зайво використано на оплату праці з нарахуваннями працівникам Управління.
Матеріали ревізії передано УСБУ в області, про її результати повідомлено прокуратуру Збаразького району.

Прес-служба Держфінінспекції
в Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.