В Україні можуть зникнути обмінники валют

01 Сер 2013 / 16:19 | Переглядів: 1978

Гроші

На думку експертів, українська банківська система повністю задовольняє потребу населення в валютообмінних операціях.

На думку генерального директора Бюро економічних і соціальних технологій Валерій Гладкий висловив думку, що банків цілком достатньо українцям для того, аби обміняти валюту.

"Остання інформація про те, що обмінні пункти навмисне допустили витік паспортних даних киян, викликано тим, що кіоски (інакше я їх назвати не можу), по суті, нікому не підконтрольні. А в першу чергу Національному банку. Я ніде у світі не бачив, щоб на кожному куті стояли схожі пункти. Невелику їх кількість я побачив лише у туристичних центрах", - зазначив він.

Він зазначив, що у банках обмінні операції можуть здійснюватись навіть з меншою комісією, аніж в обмінниках. А клієнти обмінних пунктів навіть більше ризикують втратити гроші аніж клієнти банків.

"Я взагалі вважаю, що ці кіоски пережитки минулого. А враховуючи їх не підконтрольність, обмінні пункти можна ліквідувати", - запевнив Гладкий.

Нагадаємо, у Києві з'явились торговці копіями паспортів киян. Банкіри та юристи в першу чергу підозрюють пункти обміну валют.

Джерело: УНІАН

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.