В Тернополі затвердили проект бюджету міста на 2016 року

21 Гру 2015 / 13:25 | Переглядів: 1705

бюджет 08р497п4

На черговій сесії міської ради розглянуть проект бюджету Тернополя на 2016 рік.Як розповідає міський голова Сергій Надал, попередньо бюджет запланований у сумі 953,6 мільйони гривень, проте у ньому не враховано кошти, які місто може отримати у вигляді субсидій для соціального захисту населення та пільгового перевезення окремих категорій населення.

Загалом, у проекті прогнозовано ріст економіки на 20%, зростання заробітної плати до 3350 грн. та зменшення рівня безробіття на 5%.

-У бюджеті передбачено кошти на виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери, зокрема врахована субвенція для закладів освіти та охорони здоров'я із державного бюджету. Проте тих коштів, що виділяє уряд, вистачить лише на 9,5 місяців, а це близько 60 мільйонів треба буде віднайти, щоб забезпечити зарплатою лікарів, вчителів до кінця року. Ті бюджетні заклади, які фінансуватимуться із бюджету міста, заробітною платою будуть забезпечені до кінця року, - розповідає очільник Тернополя.

Також у проекті бюджету передбачили кошти на безкоштовне харчування у школах дітей учасників АТО, на програму обороноздатності міста, на програму здоров'я тернополян, створення амбулаторій у різних мікрорайонах міста, на придбання і оновлення електричного транспорту.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.