Уточнююча декларація «загальносистемника»: нюанси відображення авансів

23 Лис 2017 / 08:17 | Переглядів: 1515

податкова фінзвітність

У Тернопільській ОДПІ зазначили, що з метою відображення в уточнюючій декларації авансових платежів, що були розраховані та сплачені згідно з попередньою декларацією та не були відображені у звітній декларації про майновий стан і доходи, розд VII "Розрахунок податкових зобов'язань у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок у попередніх звітних періодах" заповнюється так: поверненню, за даними звітного (податкового) періоду, в якому виявлена помилка" проставляється показник з рядка 22.1, або рядка 22.2, або рядка 23.1 з Декларації попереднього звітного періоду, який уточнюється (наприклад: "0");

- у рядку 25 "Уточнені суми податкових зобов'язань або сума до повернення за звітний (податковий) період, у якому виявлена помилка" відображається сума авансових платежів, що були розраховані та сплачені згідно з попередньо поданою Декларацією та не були відображені у звітній Декларації (наприклад: "2500 грн");

- значення рядку 26.2 "Зменшення суми, яка підлягає перерахуванню до бюджету" розраховується за такою формулою: 2500 грн (значення рядка 25) - 0 (значення рядку 24) = 2500грн.

Докладніше проконсультуватись можна у Центрі обслуговування платників ТернопільськоїОДПІ. Телефон для довідок: 43-46-10.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.