Успішним бізнесменом можна стати вже у 16 років

31 Тра 2017 / 06:39 | Переглядів: 1833

Студенти 2

У відділі реєстрації та обліку платників Тернопільської ОДПІ повідомили, що за певних умов особі, яка досягла шістнадцяти років і бажає займатися підприємницькою діяльністю, може бути надана повна цивільна дієздатність. Це дозволяє ст. 35 Цивільного кодексу України (далі - ЦКУ).

Так, за наявності письмової згоди на це батьків (усиновлювачів), піклувальника абооргану опіки та піклування така особа може бути зареєстрована як підприємець. У цьому разі, особа набуває повної цивільної дієздатності з моменту державної реєстрації їїякпідприємця.

При цьому, повна цивільна дієздатність, надана громадянину, поширюється наусіцивільні права та обов'язки.

Зазначимо, що цивільною дієздатністю громадянина є його здатність своїми діями набувати для себе цивільних прав і самостійно їх здійснювати, а також здатність своїми діями створювати для себе цивільні обов'язки, самостійно їх виконувати та нести відповідальність уразі їх невиконання.

Докладні консультації - у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 таза телефоном: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.