Успадкували майно – подайте декларацію

30 Січ 2014 / 13:38 | Переглядів: 1957

Гроші

Громадяни, які отримали спадщину чи подарунок, зобов'язані задекларувати такі доходи до 1 травня та до 1 серпня сплатити з таких доходів відповідну суму податку.

Нагадаємо, що спадщина та подарунки оподатковуються за нульовою ставкою якщо вони отримані від члена сім'ї першого ступеня споріднення (чоловік, дружина, батьки та діти) або ж отримані інвалідом І групи чи особою, яка має статус дитини - сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, чи дитиною - інвалідом. В іншому випадку ставка податку становить 5%.

За три тижні січня поточного року 20 мешканців Тернополя і Тернопільського району задекларували понад 2,1 млн.грн. доходів у вигляді спадщини та подарунків. Їм належить сплатити 77,4 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Тернопільської об'єднаної ДПІ ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.