«Урожай -2014» - відродження села і соціальний захист людини

05 Вер 2014 / 13:44 | Переглядів: 2291

комбайн

Виявлення необлікованих найманих працівників та легалізація заробітної плати, перевірка повноти нарахування та сплати земельного податку та орендної плати за землю, упередження схем ухилення від оподаткування суб'єктами господарювання є метою операції "Урожай".

Оскільки сьогодні Тернопіль та Тернопільський район максимально розвивається у аграрній галузі, і є регіоном, на який рівняються та запозичують досвід інші області країни, то особлива турбота, посилена увага та відповідальне ставлення саме до суб'єктів господарювання сільськогосподарського сектору. Про це розповів очільник податкової інспекції Петро Якимчук, коментуючи результати в рамках спецоперації "Урожай - 2014".

Податкові жнива розпочались у липні, у поле зору працівників державної податкової інспекції потрапив ряд сільськогосподарських товаровиробників і громадян, які не належно виконували свої зобов'язання перед державою щодо сплати платежів. Тож, на даний час, майже 770 тисяч гривень додаткових надходжень до бюджету забезпечила дана операція, зазначив Петро Миколайович.

Зокрема, вжитими заходами виявлено більше як 1 тис. га земельних ділянок, які раніше не декларувались і за які не сплачувався фіксований сільськогосподарський податок.
В рамках проведеної операції, продовжують перевіряти на предмет надання платних послуг громадян, які мають у власності транспортні засоби та механізми сільськогосподарського призначення. На сьогоднішній день 58 таких громадян залучено до декларування отриманих доходів. Ними уже сплачено майже 40 тис. грн. податку на доходи.

Проведеними перевірками за повнотою виплати орендної плати орендодавцям за земельні ділянки (паї) тільки по двох сільськогосподарських підприємствах донараховано більше як 32 тис. грн. податку на доходи та штрафних санкцій, а від 19 суб'єктів господарювання, внаслідок підвищення рівня зарплати своїм працівникам та законодавчого оформлення раніше не зареєстрованих громадян, бюджети додатково отримали більш як 107 тис. грн. податку на доходи та майже 290 тис. грн. єдиного соціального внеску. Двом платникам податку на додану вартість, які погано дружать з калькулятором, коли підраховують ПДВ до сплати, донараховано більш як 316 тис. грн. цього податку із штрафними санкціями, - додав начальник Тернопільської об'єднаної ДПІ ГУ Міндоходів у Тернопільській області Петро Якимчук.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.