Україна отримала дозвіл на продаж м’яса птиці в Європу

21 Лют 2013 / 07:49 | Переглядів: 2330

мясо

Україна одержала позитивне рішення щодо імпорту продукції птахівництва українського виробництва на ринок Європейського Союзу (ЄС), що стало можливим після набуття чинності регламенту ЄС N88/2013, повідомили у представництві України при ЄС і Європейському співтоваристві з атомної енергії.

"Ця подія стала завершальною ланкою у спільних зусиллях українського уряду і бізнесу, спрямованих на відкриття європейського ринку для вітчизняної сільськогосподарської продукції", - відзначили в представництві.

Згідно з повідомленням, наступним кроком влади на шляху виходу українських підприємців на нові ринки збуту будуть зусилля, спрямовані на відкриття ринку ЄС для вітчизняної м'ясомолочної продукції, яка відповідатиме європейським стандартам якості продуктів харчування.

Раніше, 4 грудня 2012 року на засіданні постійного комітету з питань харчування і здоров'я тварин (SCOFCAH) гендиректората "САНКО" Європейської Комісії було ухвалено рішення про включення України до списку країн, виробники яких виконали відповідні вимоги ЄС і зможуть поставляти на європейський ринок продукцію свійської птиці, м'яса диких птиць, яєць і яєчних продуктів.

При цьому до регламенту були внесені зміни до початку фактичних поставок.

За прогнозами Міністерства аграрної політики і продовольства, поголів'я птиці в Україні в 2013 році збільшиться порівняно з 2012 роком на 7% - до 228,8 млн. голів.

Джерело: УНІАН

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.