У Тернополі з'явиться тепловий пункт погодного регулювання

04 Вер 2015 / 10:47 | Переглядів: 3295

тепловий пункт погодного регулювання

У рамках міської Програми енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації будівель житлового фонду м. Тернополя на 2015-2020 роки найперший в житловому фонді тепловий пункт погодного регулювання з'явиться в колишньому гуртожитку ВАТ "Тернопільський комбайновий завод" за адресою вул. Д. Лук'яновича, 1. Дана п'ятиповерхова будівля була збудована в 1976р., а сьогодні там проживає 166 сімей.

Для реалізації згаданого проекту ОСББ "Лук'яновича, 1" за власні кошти замовило проектно-кошторисну документацію (8,0 тис. грн.) та провело її державно будівельну експертизу (2,75 тис. грн.). Дані витрати ввійшли в частку співфінансування у розмірі 30%. Загальна вартість робіт складає 333,452 тис. грн. За дані кошти, окрім встановлення ІТП та загальнобудинкового теплового лічильника, заплановано також здійснити капітальний ремонт мереж опалення та провести їх балансування. Завершення робіт очікується до початку опалювального сезону.

Враховуючи що робота ІТП дає змогу економити на опаленні більше 30%, то для мешканців даний захід окупиться лише за один опалювальний сезон.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.