У Тернополі вперше пройдуть «Дні сталої енергії»

06 Вер 2015 / 12:04 | Переглядів: 2210

дні сталої енергії

У відповідності дорозпорядження міського голови від 04.09.2015р. №26816-17 жовтня в рамках співпраці Тернопільської міської ради та Асоціації "Енергоефективні міста України" у Тернополі відбудеться ряд заходів, пов'язаних із проведенням Днів сталої енергії. Метою проведення подібних заходів є підвищення поінформованості міської громади щодо сучасних способів більш ефективного використання енергії, ширшого залучення відновних джерел енергії та протидії загальній зміні клімату в руслі загальноєвропейської політики.

Як кажуть організатори, основну увагу спрямують на шкільну молодь - майбутнє покоління, в якому необхідно вже сьогодні виховувати свідоме ставлення до енергії та довкілля.

У рамках "Днів сталої енергії" заплановано провести ряд заходів, з графіком проведення яких ми ознайомимо наших читачів додатково. До слова, організація цих заходів є обов'язковою умовою для всіх міст Європи, які підписали Угоду Мерів та, відповідно, зобов'язалися до 2020 р. скоротити на 20% споживання невідновних енергоресурсів та викиди в атмосферу вуглекислого газу, а також довести частку використання відновних джерел енергії до 20%.

Одним із основних завдань кожного міста-підписанта Угоди Мерів є розробка та прийняття до виконання стратегічногоПлану дій для сталого енергетичного розвитку (SEAP).

До роботи організаційного комітету та проведення заходів можуть долучатись волонтери, приватні суб'єкти господарювання, представники громадських та релігійних організацій, навчальних закладів, тощо.

Всі охочі долучитись до даного заходу можуть звертатись в сектор з питань енергозабезпечення управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології (вул. Коперника, 1 каб. 209, тел. 52 58 33, gkge@ukr.net або черезсторінку в соцмережі).

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.