У Тернополі продовжать утепляти будинки завдяки співпраці міської ради та тернополян

11 Січ 2016 / 13:25 | Переглядів: 1709

утеплення р6363ири63

В Тернополі триває реалізація "Програми енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації житлового фонду Тернополя". Нагадаємо, що в рамках програми передбачено утеплення будинків та встановлення індивідуальних теплових пунктів.

Програма фінансується на 70% коштами міської ради і на 30% коштами мешканців багатоповерхівок.

Як розповідає міський голова Сергій Надал, першими скористалися програмою мешканці багатоповерхівки на вулиці Лук'яновича.

- Для них було встановлено перший індивідуальний тепловий пункт, який дозволяє регулювати подачу тепла і гарячої води окремого будинку. Як показала практика, мешканці будинку вже зекономили 60% коштів від того, що мали б заплатити. А в перспективі економія сягне 80%. Також у місті разом із мешканцями проводиться утеплення багатоповерхівок. Тернополяни задоволені результатом і вже є готова документація для утеплення будинків на наступний рік, - зазначив міський голова.

До слова, для комплексної реалізації цієї програми місто активно залучає до співпраці західні фінансові інституції. Відтак, Тернопіль має отримати від уряду Швеції 300 тис. євро на модернізацію газових котелень та встановлення індивідуальних теплових пунктів.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.