У Тернополі мешканці гуртожитків на вул. Збаразькій суттєво економлять на опаленні

09 Лют 2016 / 10:02 | Переглядів: 1909

котельня 0л98а0лг9м3а

Нову котельню, яка забезпечує теплом гуртожитки на вул. Збаразька, 35 та 37 ще минулого року збудували у Тернополі. Раніше ці гуртожитки перебували на балансі міліції, відтак власники обігрівали свої домівки самостійно за допомогою електричних приладів.

"Багато років у цих будинках не було єдиної системи теплопостачання, оскільки котельня, яка розташована у підвалі, була несправною та, відповідно, забороненою для використання. Минулого року ці будинки перейшли на баланс міста, тому для них була збудована більш енергоефективна котельня, яка дозволяє споживати менше газу, проте у приміщеннях набагато тепліше, - розповідає міський голова Сергій Надал. - У порівнянні з іншими будинками, сьогодні мешканці з цих гуртожитків платять на 15% менше за опалення".

Очільник Тернополя зазначає, що для ефективнішого використання тепла будинкам потрібно встановити лічильники тепла. Також, з настанням теплої пори роки та за згоди мешканців, необхідно буде повністю прочистити батареї у самих кімнатах.













Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.