У Тернополі 33 касових апарати вже працюють з електронною стрічкою

22 Бер 2013 / 10:19 | Переглядів: 1849

касовий апарат

На теренах Тернополя та Тернопільського району до Системи зберігання і збору даних від реєстраторів розрахункових операцій підключено 33 одиниці касової техніки. Ці реєстратори розрахункових операцій вже формують електронну стрічку та автоматично передають дані про готівкові операції на сервери податкової служби. З них 14 РРО це - нова касова техніка, а 19 працюю із відповідними модемами.

Варто зауважити, що на сьогодні у Державному реєстрі реєстраторів розрахункових операцій знаходиться 5 моделей касової техніки. Незабаром також будуть включені ще 11 моделей, які відповідають сучасними вимогам. Тому вже найближчим часом користувачі найбільш популярних моделей матимуть можливість для їх дообладнання. З повним переліком реєстраторів розрахункових операцій, які включені до Державного реєстру, можна ознайомитися на веб-порталі ДПСУ (http://sts.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/53992.html).

Нагадаємо, що законодавчі норми, які впроваджують дистанційний моніторинг касових операцій, набрали чинності з 1 січня поточного року. Суб'єкти господарювання мають можливість або обладнати вже існуючі касові апарати відповідними модемами для передачі даних, або придбати нову техніку. Для відповідного оснащення своєї касової техніки бізнес має час до 1 липня 2013 року. На час цього адаптаційного періоду штрафи за відсутність електронної стрічки не передбачені.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об'єднаної ДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.