У тернопільській податковій відкрили галерею

26 Бер 2013 / 08:23 | Переглядів: 2459

музей

Вперше на теренах Тернопільщини доробки учасників конкурсу „Податки очима дітей” знайшли своє місце у галереї робіт учасників Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості „Податки очима дітей”. „Ідея її створення виникла після того, як ми підвели підсумки ювілейного, десятого конкурсу, - зазначив начальник Тернопільської об'єднаної ДПІ Петро Миколайович Якимчук під час відкриття галереї. - Адже, як то кажуть, „за кадром” залишилося чимало вартих уваги робіт, які, хоч і не були відзначені дипломами та нагородами, проте вразили оригінальністю розкриття теми, ідейним наповненням. Кожен малюнок це - маленький шедевр, певне досягнення для автора, розкриття світогляду, частинка відданого тепла і душі. Адже діти завжди дуже серйозно ставляться до виконання дорученої справи, неупереджено і щиро.” Відтак, у вестибюлі на другому поверсі центру обслуговування платників податків було розміщено поки що біля 40 малюнків. На думку усіх, хто долучився до створення галереї, це - самобутні твори, окремі з них по дорослому висвітлюють розуміння податків, податкової системи, інші - наскільки дозволяла нестримна дитяча фантазія.

Самі автори-екс-конкурсанти були приємно вражені увагою до своїх творчих доробків. Як зазначила учениця Тернопільської обласної профспілкової школи мистецтв Оксана Питак: „Моя робота була представлена на конкурс два роки тому. Переможницею вона не стала. Я вже думала, що пилюкою припадає десь на полицях, а то й взагалі, загубилася. Проте сьогодні вона зайняла своє місце у галереї малюнків, і це дуже приємно.” Схвально про відкриття галереї відгукнулися й Тетяна Юсько та Владислав Старко - учні цієї ж школи. А Денис Дерех - учень Тернопільської комплексно-експериментальної комунальної школи мистецтв висловив сподівання, що своїми роботами діти спонукатимуть дорослих до належної сплати податків. Вони також заявили в унісон, що обов'язково приведуть сюди своїх друзів та рідних.

До речі, автори не одразу впізнали свої доробки. Про це повідомила директор профспілкової школи мистецтв Марія Стефанівна Семків. „Особливого вигляду роботам надали дуже вдало підібрані рами, які перетворили звичайні малюнки на справжні картини, - сказала вона.” Марія Стефанівна також констатувала, що діти відзначають високий рівень щорічної організації конкурсу, а тому охочих малювати податки завжди було вдосталь.

Загалом, протягом десяти років на адресу Тернопільської об'єднаної ДПІ надійшло біля півтори тисячі різноманітних робіт. Переважна більшість з них - художні твори, трохи менше - літературні доробки та витвори декоративно-прикладного мистецтва. Неординарні малюнки вже зайняли своє місце у галереї робіт учасників Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості „Податки очима дітей”, милуючи око відвідувачів та самих податківців.

Василь Карпа, начальник відділу взаємодії із ЗМІ
та громадськістю Тернопільської об'єднаної ДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.