У Підволочиській лікарні виявили порушень на 101 тис. грн

05 Лют 2013 / 10:08 | Переглядів: 2490

Гроші

Тернопільські фінансові інспектори провели ревізію фінансово-господарської діяльності Підволочиської комунальної центральної районної лікарні і виявили порушення, що призвели до втрат більше 101 тис. грн.

Левова частка цих порушень стосується нарахувань і виплати заробітної плати. Це незаконне завищення посадових окладів і надбавок, а також оплата праці сумісникам за невідпрацьований час, що завдало лікарні збитків на суму понад 32 тис. грн.

Окрім того до державних цільових фондів зайво перераховано майже 16 тис. грн.

Інше суттєве порушення, допущене керівництвом медичної установи, пов'язане з завищенням вартості виконаних будівельно-ремонтних робіт, що спричинило втрати майже 17 тис. грн. Принагідно варто згадати і закупівлю пального за завищеними цінами (всупереч цінам, які були передбачені договором). Фінансові втрати - більше 5 тис. грн. Виявлено, між іншим, і нестачу пального майже на 2 тис. грн.

Інспектори також встановили, що протягом ревізійного періоду мали місце незаконні видатки загального фонду, а це близько 17 тис. грн, на покриття витрат спеціального фонду, який формується шляхом надання платних послуг.

Окрім того, районному бюджету не були перераховані майже 8 тис. грн коштів, операції з якими були здійснені у попередньому бюджетному періоді.

Не все гаразд у лікарні і в стосунках з орендарями. Останні не заплатили майже 5 тис. грн за оренду площ спільного користування та за надані комунальні послуги.

За допущені порушення на працівників установи складено 16 протоколів про адміністративні правопорушення.

Про виявлені порушення поінформовано правоохоронні органи.

Прес-служба Держфінінспекції
в Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.