У 2017 році значно розширено перелік витрат, на які можна зменшувати свій дохід. Що це за витрати?

22 Бер 2017 / 14:54 | Переглядів: 1403

податкова будівля

Ви консультувались у податковій

У 2016 році підприємець був на єдиному податку, а з нового року, знаючи, що буде продавати пиво та алкоголь, перейшов на загальну систему. Зареєстрував книгу обліку доходів і витрат. У 2017 році значно розширено перелік витрат, на які можна зменшувати свій дохід. Що це за витрати?

Законом від 21.12.16р.№ 1797 внесено суттєві зміни для підприємців, що працюють назагальній системі оподаткування. Зокрема, до витрат включаються суми єдиного внеску, суми податків, зборів, які пов'язані з проведенням господарської діяльності підприємця.

Однак, суми ПДВ, якщо такий підприємець зареєстрований платником ПДВ та акцизного податку, податку надоходи фізичних осіб із власного доходу від господарської діяльності таподатку на майно - довитрат включатись не будуть. До витратної частини можна, також додавати платежі, сплачені за одержання ліцензій на провадження певних видів підприємницької діяльності, одержання дозволу чи якогось іншого документа дозвільного характеру, пов'язаного згосподарською діяльністю. Також, з цього року, підприємцям надано право за власним бажанням, нараховувати тавключати до складу витрат амортизацію основних засобів танематеріальних активів, але‑заумови ведення окремого обліку таких амортвитрат. Цікавимєіте, що можуть повністю включатись до складу витрат, а не амортизуватись, витрати звітного періоду на проведення ремонту, реконструкції, модернізації та інших видів поліпшення основних засобів, а також витрати на ліквідацію основних засобів.

Зауважимо, що при цьому, підприємці, не мають права амортизувати основні засоби подвійного призначення, до яких віднесли земельні ділянки, житлову нерухомість, легкові тавантажні автомобілі.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.