Тренінги-практикуми у центрі обслуговування платників податків

03 Жов 2012 / 14:55 | 1 коментар | Переглядів: 1959

Гроші

Особливості заповнення та подання квартальної податкової звітності суб'єктами підприємницької діяльності - юридичними особами розглядали під час чергового тренінгу-практикуму, що відбувся нещодавно у приміщенні центру обслуговування платників податків Тернопільської об'єднаної ДПІ. Податкові норми при заповненні декларацій роз'яснювала та надавала практичну допомогу старший державний податковий інспектор відділу взаємодії із ЗМІ та громадськістю інспекції Людмила Кобель. У практикумі також взяв участь виконавчий директор виконавчої дирекції ТВ ВГО АППУ в Тернопільській області Ігор Дутка.

Людмила Петрівна акцентувала увагу представників бізнесу на належній та своєчасній сплаті нарахованих сум платежів до бюджету, перевагах подання звітності в електронному форматі, можливості безкоштовного виготовлення ключів електронного цифрового підпису у секторі реєстрації користувачів при ДПС у Тернопільській області. Вона також наголосила на правильності заповнення платіжних документів у полі "Призначення платежу" при сплаті платежів до бюджету. Інспектор роз'яснила концептуальні зміни податкової системи, які ініціює Державна податкова служба України стосовно зниження ставок єдиного податку для платників 5 та 6 групи з 7% і 10% відповідно до 5% та 7%, запровадження електронної форми заповнення заяви про перехід на спрощену систему оподаткування тощо.

Про особливості діяльності Тернопільського відділення Всеукраїнської громадської організації Асоціації платників податків України в Тернопільській області інформував учасників практикуму Ігор Дутка. Він зазначив, що організація створена для відстоювання інтересів підприємництва, представлення інтересів платників податків в податкових органах тощо, а також запросив бажаючих приєднатися до асоціації.

Варто зазначити, що проведення тернопільськими податківцями понеділкових тренінгів-практикумів для платників податків стало доброю традицією. Загалом з початку року було проведено 39 таких заходів, з яких 12 - у центрі обслуговування платників податків.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об'єднаної ДПІ.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.