Тиждень прав дитини на ринку праці

20 Чер 2014 / 08:44 | Переглядів: 3068

зайнятість семінар діти

У Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості в рамках проведення ”Тижня прав дитини на ринку праці” відбувся семінар з питань запобігання торгівлі дітьми та експлуатації дитячої праці. До участі у заході долучились 13 осіб з числа шукачів роботи.

Під час семінару присутніх ознайомлено із законодавчо-нормативною базою, якою регулюється протидія торгівлі дітьми та експлуатації дитячої праці. Особливий акцент здійснено на трудове законодовство: вік, з якого дитина має право здійснювати трудову діяльність, умови праці, сфери, де заборонено працю дітей, тривалість робочого дня, можливість отримання відпустки, звільнення та контроль за трудовою діяльністю неповнолітніх зі сторони державних органів.

У ході заходу розглядалися питання використання та експлуатації праці дітей, негативний вплив найгірших форм на здоров'я дітей та підлітків, шляхи боротьби з економічною експлуатацією дітей; форми рабства або практики, подібні до рабства, зокрема, продаж і незаконна торгівля дітьми, боргова залежність і кріпосне право, примусова чи обов'язкова праця, включаючи примусовий чи обов'язковий добір (призов) дітей для використання в збройних конфліктах, задіяння дітей до сексуального рабства (проституція, виробництво порнофільмів), торгівля наркотиками та донорськими органами (”чорна”трансплантація), та інші види незаконної діяльності стосовно використання та експлуатації дітей.

Було зазначено, що в усіх міжнародних угодах забороняється будь-яка робота, що за своєю природою чи умовами, в яких вона виконується, може завдавати шкоди здоров'ю, безпеці чи моралі дітей.

В рамках ”Тижня прав дитини на ринку праці” для роботодавців проведено семінар на тему: “Порядок працевлаштування, організації роботи неповнолітніх, юридичної відповідальності за недотримання законодавства у сфері зайнятості”. Проведено інформаційно - роз'яснювальну роботу серед роботодавців з питань щодо реалізації гарантій права на працю громадянам, які не можуть на рівні конкурувати з повнолітніми працівниками.
Упродовж січня-травня ц.р. на обліку у центрі зайнятості Тернопільщини перебували 4 осіб, яким на дату реєстрації не виповнилось 18 років.

Діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування за сприянням у працевлаштуванні у поточному році не звертались.

Під час заходів присутні обговорили шляхи співпраці щодо сприяння зайнятості неповнолітніх і дітей-сиріт та проблемні питання, які виникають у роботі з клієнтами зазначених категорій.

Начальник відділу статистики, організайійної
та інформаційної роботи МРЦЗ Ірина Опалко

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.