Тернополяни успадкували понад 152 мільйони гривень

11 Сер 2014 / 12:40 | Переглядів: 1669

спадок

Загалом з початку року 2059 громадян Тернопільщини задекларували більше 152 млн грн доходів у вигляді спадщини та подарунків. Про це повідомив в.о. начальника Головного управління Міндоходів у Тернопільській області Євген Воробець.

Слід нагадати, що громадяни, які отримали спадщину чи подарунок, зобов'язані задекларувати такі доходи до 1 травня та до 1 серпня сплатити з таких доходів відповідну суму податку.

Спадщина та подарунки оподатковуються за нульовою ставкою якщо вони отримані від члена сім'ї першого ступеня споріднення (чоловік, дружина, батьки та діти) або ж отримані інвалідом І групи чи особою, яка має статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, чи дитиною-інвалідом. В іншому випадку ставка податку становить 5%.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.