Тернопільським суб’єктам господарювання відшкодовано 49,6 млн. грн. податку на додану вартість

27 Лис 2012 / 13:39 | Переглядів: 1474

Гроші

Як зазначив начальник Тернопільської об'єднаної ДПІ Петро Якимчук, протягом січня-жовтня цього року суб'єктами господарювання Тернополя і Тернопільського району заявлено до відшкодування на рахунки платників податків 51 млн.грн., відшкодовано з бюджету - 49,6 млн. грн. Упереджено неправомірно заявлених сум бюджетного відшкодування ПДВ - 300 тис.грн. На думку очільника податкової, своєчасне відшкодування податку на додану вартість є позитивним результатом діяльності податкової служби. „Сьогодні це вже не є першочерговим питанням під час зустрічей з бізнесом, завдяки удосконаленню самої процедури відшкодування,” - констатував він.

Варто зазначити, що платникам надано можливість відшкодовувати ПДВ з бюджету в атоматичному режимі, при цьому повинні бути дотримані певні критерії. Серед підприємств Тернополя і Тернопільського району лише одне мало можливість відчути переваги повернення автомат-ПДВ. І на заваді цьому є один із критеріїв - середня мінімальна зарплата найманих працівників повинна перевищувати мінімальну у 2,5 рази. Не секрет, що на Тернопіллі середня зарплата одна із найнижчих серед регіонів України. Тому, платники податків виступають із пропозицією внести зміни до Податкового кодексу. На думку, тернополян, доречно враховувати регіональну специфіку при дотриманні вищевказаного критерію.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об'єднаної ДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.