Тернопільським студентам розповіли, як легалізовувати доходи

26 Лют 2013 / 17:59 | Переглядів: 1644

студенти

Оподаткування іноземних доходів, спадщини, доходів від продажу рухомого та нерухомого майна, інвестиційного прибутку - питання, які розглядалися під час лекційних занять, проведених фахівцями Тернопільської об'єднаної ДПІ у ряді тернопільських вузів. Адже деклараційна кампанія набирає обертів, а отже потребує посилення роз'яснювальної роботи серед платників податків, якими можуть бути самі студенти чи члени їхніх родин. Оскільки абітурієнти вишів обласного центру часто під час літніх канікул беруть участь у різноманітних міжнародних програмах, то декларування ними іноземних доходів є досить актуальним. Лектори також роз'яснили, що між Україною та рядом інших держав укладено договори про уникнення подвійного оподаткування. Відтак, сплачений за кордоном податок враховується при декларуванні іноземних доходів у нашій країні.

„Декларування доходів дає можливість як легалізувати свої прибутки, сплативши податок на доходи фізичних осіб, так і повернути частину надмірно сплаченого цього платежу”, - деталізували лектори. Вони акцентували, що право повернути надмірно сплачений податок мають ті громадяни, які понесли витрати у зв'язку з навчанням, страхуванням життя, іпотекою житла тощо. Студентам було роз'яснено порядок подання документів для податкової знижки. „До речі, цьогоріч подати декларацію про майновий стан і доходи можна електронкою,” - констатували податківці. Таку можливість надає новий сервіс податкової служби "Заповнення декларації про майновий стан і доходи в режимі on-line". Для користування послугою платникові необхідно виготовити електронний ключ цифрового підпису, таку послугу можна отримати безкоштовно в секторі реєстрації користувачів при ДПС у Тернопільській області управління (сектору) сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДПС України.

Небайдужими до почутого виявилися і самі студенти. Вони ставили конкретні запитання з теми, ділилися міркуваннями щодо почутого, висловлювали свою позицію щодо економічних процесів в Україні.

Загалом, протягом січня-лютого цього року тернопільські податківці провели 28 лекцій для студентів вузів та учнів шкіл міста Тернополя.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об'єднаної ДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.