Тернопільським платникам відшкодовано понад 7,6 млн. грн. податку на додану вартість в автоматичному режимі

12 Лис 2013 / 19:22 | Переглядів: 1602

Гроші

З початку року на рахунки тернопільських платників відшкодовано з бюджету 49,3 млн. грн. податку на додану вартість, з врахуванням попередніх періодів.

При чому понад 15% відшкодовано в автоматичному режимі. Два платники обласного центру та стільки ж підприємств Тернопільського району протягом січня - жовтня 2013 року отримали "автоматом" понад 7,6 млн. грн.

Як запевняє заступник начальника Тернопільської об'єднаної ДПІ ГУ Міндоходів у Тернопільській області Іван Поліщук, потенційних претендентів на відшкодування ПДВ в автоматичному режимі може бути значно більше. Основною перешкодою для активного користуванням цим сервісом залишається недостатній рівень заробітної плати працівників на підприємствах-претендентах на ПДВ-автомат. Адже чинним законодавством передбачено, що ПДВ в автоматичному режимі може отримати лише те підприємство, на якому заробітна плата у 2,5 рази перевищує мінімальний розмір.

"Своєчасно відшкодовуючи ПДВ сумлінним платникам податків, Міндоходів стимулює бізнес-середовище нашої регіону до подальшого розвитку", - запевнив Іван Васильович.

Загалом з початку року платники податків заявили до повернення на розрахункові рахунки понад 43,6 млн. грн. податку на додану вартість.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.