Тернопільським платникам повернули понад 46,4 млн. грн. податку на додану вартість

10 Жов 2013 / 07:00 | Переглядів: 1572

Гроші

Саме таку суму податку на додану вартість з врахуванням попередніх періодів відшкодовано на розрахункові рахунки тернопільських платників протягом січня-вересня цього року. З них у вересні платникам повернуто майже 3,2 млн. грн. За 9 місяців цього року тернопільські суб'єкти господарювання заявили до відшкодування майже 40,3 млн. грн., з них у вересні - понад 3,3 млн. грн.

Як повідомила перший заступник начальника Тернопільської об'єднаної ДПІ ГУ Міндоходів у Тернопільській області Світлана Гудима, правом на автоматичне бюджетне відшкодування ПДВ скористалися 4 суб'єкти господарювання. Їм повернуто понад 6,1 млн. грн. податку, зокрема, у вересні - більше1,1 млн. грн.

„Вважаю, що потенційних претендентів на відшкодування ПДВ в автоматичному режимі може бути значно більше, - поділилася Світлана Федорівна. - Адже недостатній рівень заробітної плати працівників на підприємствах-претендентах на ПДВ-автомат залишається основною перешкодою для активного користуванням цим сервісом.” Чинним законодавством передбачено, що ПДВ в автоматичному режимі може отримати лише те підприємство, на якому заробітна плата у 2,5 рази перевищує мінімальний розмір, а це 2867,5 грн.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.