Тернопільський міськрайонний центр зайнятості надає інформацію для роботодавців щодо реєстрації трудових договорів

28 Січ 2015 / 08:26 | Переглядів: 1844

звернення

З 1 січня 2015 року органи державної служби зайнятості не здійснюють реєстрацію трудових договорів, укладених між працівником та фізичною особою.

28 грудня 2014 року Верховною Радою України ухвалено Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов'язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці", який набув чинності 01.01.2015 року. Зазначеним законом внесено ряд змін до нормативно-правових актів, в тому числі до Кодексу законів про працю України. Так, вилучено статтю 241, яка передбачала реєстрацію трудового договору, укладеного між працівником і фізичною особою. Також статтю 24 Кодексу законів про працю України викладено в новій редакції, яка зазначає, що працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу та без повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Відтак, з 1 січня 2015 року Тернопільський міськрайонний центр зайнятості не здійснює реєстрацію трудових договорів, укладених між працівником та фізичною особою.

За станом на 01.01.2015 року у 3688 фізичних осіб-підприємців м. Тернополя та Тернопільського району працювали згідно трудових угод 11227 найманих працівників.

Разом з тим, наголошуємо, що і надалі проводиться зняття з реєстрації трудових договорів, укладених та зареєстрованих в Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості до 01.01.2015 року.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.