Тернопільських вантажоперевізників можуть зобов’язати платити близько 3грн/км

20 Сер 2015 / 16:10 | Переглядів: 2450

вантажівка 2525

Близько 3 грн/км, крім акцизу - таку плату для вантажівок масою до 40 тон хочуть встановити у Міністерстві інфраструктури.

Податки, які сплачують вантажоперевізники, зокрема паливний акциз, не перекривають того збитку, якого перевантажені вантажівки завдають українським дорогам.

Про це повідомив голова дорожнього департаменту Міністерства інфраструктури Роман Хміль, коментуючи протести вантажоперевізників проти установлення вагового комплексу в Миколаївській області.

За його словами, справедлива доплата з вантажівкизагальною масою до 40 т - близько 3 грн/км, крім акцизу. Тому потрібно вводити плату за проїзд вантажівокзагальною масою понад 12 тонн.

Хміль також додав, що будівництво бетонних доріг, які зможуть витримувати перевантаження транспорту понад 40 тонн, економічно необґрунтоване.

Нагадаємо, згідно з проектом Дорожньої карти розвитку дорожньої галузі на період 2015-2017 років, Міністерство інфраструктури планує 2016 року підвищити ставку акцизу на паливо, а 2017 року ввести плату за проїзд вантажного транспорту вагою понад 12 тонн.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.