Тернопільські податківці спрямували до державного бюджету більше 173 млн. грн. платежів

04 Бер 2013 / 16:40 | Переглядів: 1412

Гроші

На 78 млн. грн. більше, ніж минулоріч сплатили платники податків Тернопільської об'єднаної ДПІ до державного бюджету протягом січня-лютого цього року. Відтак суб'єктами господарювання обласного центру та району поповнено державну скарбницю на 173,3 млн. грн. Про це повідомила перший заступник начальника Тернопільської об'єднаної ДПІ Світлана Гудима.

Вона констатувала, що суттєво зросли надходження з основних бюджетоформуючих платежів податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість. „Так, за два місяця цього року підприємства сплатили понад 104,5 млн. грн. податку на прибуток та майже 60,3 млн. грн. податку на додану вартість. Порівняно з відповідним періодом минулого року, це відповідно на 62,7 млн. грн. та 16 млн. грн. більше,” - зазначила Світлана Федорівна.

Спостерігається така ж позитивна тенденція щодо надходжень до місцевих бюджетів. Адже, з початку року платники податків Тернополя та Тернопільського району поповнили їх, сплативши понад 88,2 млн. грн. Порівняно з попереднім періодом надходження зросли на 15,8 млн. грн., що складає 122 відсотки. Основне джерело наповнення місцевих скарбниць - податок на доходи фізичних осіб. Цього платежу поступило 62 млн. грн., що на 6,2 млн. грн. більше від поступлень 2012 року.

На думку першого заступника начальника інспекції Світлани Гудими, належна сплата платежів до бюджетів усіх рівнів платниками податків - це результат вдосконалення системи адміністрування податків і зборів, створення комфортних умов для провадження бізнесу, протидії ухиленню від оподаткування.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об'єднаної ДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.