Тернопільські міндоходівці зустрілися з іноземними інвесторами

25 Гру 2013 / 18:49 | Переглядів: 1928

податкова будівля

Про особливості оподаткування господарської діяльності підприємств, засновниками яких є іноземні інвестори йшлося під час чергової зустрічі начальника Тернопільської об'єднаної ДПІ ГУ Міндоходів у Тернопільській області Петра Якимчука з представниками бізнесу Туреччини.

Очільник податкової інспекції зупинився на основних напрямках діяльності відомства. Зокрема, він зазначив: „Сьогодні у взаємовідносинах з бізнесом ми прагнемо бути партнерами, намагаємось досягти взаємної поваги, розуміння та довіри. Міністерство створює сприятливі умови для ведення бізнесу через удосконалення чинного законодавства, запровадження електронних сервісів.” Так, з наступного, 2014 року буде знижено ставку податку на додану вартість до 17 відсотків. Для зручності платників створено центри обслуговування, де в одному місці можна отримати значну кількість адміністративних та консультативних послуг. „Крім того ми працюємо над удосконаленням надання усього спектру послуг. Для прикладу, нещодавно нашою інспекцією запроваджено надання консультацій в режимі on-line, - зазначив Петро Миколайович. - Зручність цього сервісу у тому, що ним можна скористатися на відстані та у зручний час.”

Присутні на зустрічі представники Тернопільської міської ради - начальник патронатного відділу Володимир Кашицький та начальник управління стратегічного розвитку Юрій Дейнека - повідомили, що представники бізнесу Туреччини мають намір у місті відкрити завод з виробництва лакофарбової продукції, а також ресторан із стравами національної турецької кухні. Вони також зазначили, що попередньо із міською радою обговорено місце здійснення діяльності. Тепер потрібно обговорити питання, що стосуються оподаткування.

Детальніше про особливості укладення трудових договорів з найманими працівниками, оподаткування зарплати та нарахування єдиного соціального внеску, деталі справляння з господарської діяльності податку на прибуток, терміни подання звітності з цього платежу - інформували фахівці інформаційно-комунікаційного відділу та управління обслуговування платників податків. Увагу іноземних бізнесменів було акцентовано на вимогах щодо реєстрації суб'єктів господарювання платниками ПДВ, порядку реєстрації, визначенні об'єкта оподаткування. Присутнім було детально роз'яснено порядок визначення бази оподаткування для товарів, які ввозяться на митну територію України, послуг, які поставляються нерезидентами на митній території України, а також особливості оподаткування ввезення давальницької сировини іноземним замовником та вивезення виробленої з неї готової продукції.

Самі іноземні бізнесмени схвально відгукнулися про діючу в Україні систему оподаткування, подякували за фахові роз'яснення та змістовні відповіді на свої запитання, а також пообіцяли обов'язково скористатися електронними сервісами Міндоходів.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.