Тернопільські інспектори виявили у Кременецькому гуманітарно-педагогічному інституті фінансові порушення, що призвели до втрат 167 тис. грн.

13 Лис 2012 / 17:47 | Переглядів: 1995

Гроші

Фахівці Держфінінспекції в Тернопільській області провели планову ревізію фінансово-господарськоїх діяльності Кременецького обласного гуманітарно-педагогічного інституту ім. Тараса Шевченка, під час якої було виявлено фінансові порушення, що призвели до втрат 167 тис. грн.

Основне порушення стосується завищення вартості будівельних робіт, яке стало причиною втрати майже 55 тис. грн.

Керівництвом інституту також допущено нецільове використання понад 24 тис. грн. бюджетних коштів. Якщо конкретніше, то мова йде про проведення капітальних видатків, які слід було провести за поточними видатками.

Практично кожна ревізія бюджетних та комунальних установ виявляє порушення, пов'язані з нарахуванням та виплатою заробітної плати, її індексації, надбавок, доплат тощо. Не став винятком і гуманітарно-педагогічний інститут. З вини бухгалтера вузу було допущено завищення посадових окладів, необґрунтовані надбавки за вислугу років, за престижність праці і перевірку письмових робіт, неправильне нарахування індексації заробітної плати тощо. Усе це призвело до втрат майже 44 тис. грн. (включно з зайвими відрахуваннями у державні цільові фонди).

Більше того, бухгалтер, нараховуючи грошові компенсації за невикористані відпустки, умудрилася сплатити внески на обов'язкове державне пенсійне страхування майже на 18 тис.грн більше, ніж це було необхідно.

Окрім того, інспекторами було виявлено зайве списання паливно-мастильних матеріалів майже на 2 тис. грн. і нестача товарно-матеріальних цінностей на суму більше 1 тис. грн.

За допущені порушення на працівників інституту складено 8 протоколів про адміністративні правопорушення.

До навчального закладу застосовано фінансову санкцію - зупинення операцій з бюджетними коштами.

Про результати ревізії проінформовано прокуратуру Тернопільської області.

Прес-служба Держфінінспекції
в Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.