Тернопільські фінінспектори виявили у відділі освіти Теребовлянської райдержадміністрації втрати на суму 219 тис. грн

12 Гру 2012 / 11:22 | Переглядів: 1735

Гроші

Фахівці Держфінінспекції в Тернопільській області під час планової ревізії фінансово-господарської діяльності відділу освіти Теребовлянської райдержадміністрації виявили фінансові порушення, що призвели до втрат 219 тис. грн.

Зокрема, з вини відділу освіти районний бюджет недоотримав більше 49 тис. грн. Мова йде про кошти, утримані внаслідок завищених нарахувань заробітної плати та нарахувань до неї за попередній бюджетний період.

Інше серйозне порушення теж стосується незаконної виплати заробітної плати, а саме: зайво нарахованої надбавки за вислугу років, неправильного нарахування відпускних та індексації грошових доходів, переплати за фактично невідпрацьований робочий час. Усе це спричинило включно з зайвими відрахуваннями у державні цільові фонди втрату майже 64 тис. грн.

Окрім того, відділом освіти було допущено відшкодування витрат майже 21 тис. грн на відрядження працівників навчальних закладів, хоча, відповідно до нормативних документів, це слід було робити за рахунок місцевих бюджетів.

Ще 19 тис. грн втрачено через списання продуктів на пільгове одноразове харчування учнів 1-4 класів та учнів з малозабезпечених сімей, які фактично були відсутні в школі.

Майже 34 тис. грн вимірюється затрати на оплату праці кочегарів за опалення орендованих приміщень.

Ревізією виявлено також порушення, пов'язані з оплатою комунальних послуг, а також послуг зв'язку та Інтернету, що призвели до втрат близько 17 тис. грн. Справа в тому, що ці затрати слід компенсувати за рахунок державного бюджету, а не районного, як це насправді було.

Відділом освіти також допущено нецільове використання 6 тис. грн бюджетних коштів, недостачу матеріальних цінностей та продуктів харчування на суму 6 тис. грн, лишки матеріальних цінностей та продуктів харчування на суму майже 2 тис. грн,

За результатами ревізії складено 28 протоколів про адміністративне правопорушення.

Про результати ревізії проінформовано прокуратуру області.

Прес-служба Держфінінспекції
в Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.