Тернопільські фахівці у Відділковій клінічній лікарні станції Тернопіль виявили фінансові порушення, що призвели до втрат 116 тис. грн

11 Бер 2013 / 15:00 | Переглядів: 1773

Гроші

Тернопільські державні фінансові інспектори провели ревізію фінансово-господарської діяльностіВідділкової клінічної лікарні станції Тернопіль Державного територіального галузевого об'єднання "Львівська залізниця"і виявили порушення, що призвелидо втрат 116 тис. грн.

Основна частка цих втрат - це матеріальні збитки на суму майже 85 тис. грн, завданих лікарні внаслідок завищення вартості та обсягів ремонтно-будівельних робіт.

Ревізією також встановлено покриття лікарнею видатків сторонніх юридичних осіб (орендарів),зокрема вартості спожитих ними комунальних послуг, за рахунок бюджетних коштів. Таким чином незаконно використано більше 7 тис. грн.

Ще одне вагоме порушення стосується Бюджетного кодексу України, згідно з яким кошти, утримані із заробітної плати після її перерахунку, мають бути повернуті у бюджет. Однак, керівництвом та бухгалтерією відділкової лікарні цього не було зроблено і тому державний бюджет недоотримав більше 10 тис. грн доходів.

Більше 12 тис. грн фінансових втрат, виявлених у лікарні, стосуються порушень з нарахування та виплати заробітної плати. Мова йде про зайво нараховані доплати, неправильне проведення індексації зарплати, оплату праці сумісникам за невідпрацьований час тощо.

У лікарні також мало місце зайве списання бензину та недостача товарно-матеріальних цінностей.

Про виявлені ревізією порушення надіслано інформацію в правоохоронні органи.

Прес-служба Держфінінспекції
в Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.