Сума соціальної допомоги по вагітності та пологах не підлягає оподаткуванню військовим збором

24 Лис 2014 / 12:36 | Переглядів: 1872

вагітність

Відпустка у зв'язку з вагітністю та пологах є соціальною відпусткою, яка надається жінкам на підставі медичного висновку. Фінансування такої допомоги провадиться з коштів державного соціального страхування у формі матеріального забезпечення, яке компенсує втрату заробітної плати (доходу) за період відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами.

Тобто, допомога по вагітності та пологах надається за той період, коли працівниця фактично знаходилась у соціальній відпустці і не отримувала заробітної плати. Враховуючи зазначене, вона не підлягає оподаткуванню військовим збором.

Нагадаємо, об'єктом оподаткування військовим збором є, зокрема доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв'язку з трудовими відносинами.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.