«Спрощенцям» розповіли про сплату й терміни сплати єдиного податку

10 Кві 2018 / 12:48 | Переглядів: 1249

Податкова зміна рахунків

Фахівці Тернопільської об'єднаної ДПІ роз'яснили до якого числа потрібно задекларувати доходи та сплатити єдиний податок підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування.

Так, доходи, отримані від здійснення підприємницької діяльності на спрощеній системі оподаткування, відображаються в податковій декларації платника єдиного податку - фізичної особи-підприємця, яка подається у строки відповідно до ст.296 Податкового кодексу:

- для платників єдиного податку першої та другої груп у строки, встановлені для річного податкового періоду, тобто протягом 60 календарних днів, що настають за останнім днем звітного (податкового) року (за 2017 р. - 01.03.2018 р.);

- для платників єдиного податку третьої групи у строки, встановлені для квартального податкового періоду, тобто протягом 40 календарних днів, що настають за останнім днем звітного (податкового) кварталу (у 2018 р. - 9 лютого, 10 травня, 9 серпня, 9 листопада).

Платники першої та другої групи сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.

Такі платники можуть здійснити сплату єдиного податку авансовим внеском за весь податковий (звітний) період (квартал, рік), але не більш як до кінця поточного звітного року.

Платники єдиного податку третьої групи сплачують його протягом 10 календарних днів після граничного строку подання декларації за податковий (звітний) квартал (у 2018 р. - 19 лютого, 18 травня, 17 серпня, 19 листопада).

Звертаємо увагу, що податкову звітність можна подавати також через відповідний сервіс ДФС "Електронний кабінет" з використанням електронного цифрового підпису.

В податковій інспекції також нагадують, що завершується кампанія декларування неоподаткованих доходів, отриманих у 2017 році. Граничний термін подання декларації про майновий стан і доходи - 2травня 2018 року.

Додатково у Центрі обслуговування фахівці інспекції проводять тренінги, надають докладні консультації та практичну допомогу у заповненні даної декларації та подання електронної звітності. Телефондлядовідок: 43-46-10.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.