“Спрощенців” не штрафуватимуть

19 Бер 2012 / 08:18 | 1 коментар | Переглядів: 2604

Гроші

Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект, який передбачає запровадження мораторію на застосування штрафів у 2012 році до "спрощенців".

За відповідний проект змін до Податкового кодексу щодо вдосконалення податкових норм у вівторок, 13 березня, проголосувало 258 депутатів з 419 зареєстрованих у залі.

"Документ передбачає введення мораторію на застосування адміністративних стягнень за окремі порушення податкового законодавства протягом цього року. Зокрема, це стосується порушень у заповненні податкових декларацій, сплати єдиного податку в розмірі 15% для підприємців першої та другої груп, які здійснюють діяльність, не зазначену в свідоцтві, помилок у веденні книги доходів і витрат", - прокоментував законопроект голова профільного парламентського комітету Віталій Хомутинник.

Крім того, законопроект пропонує надати виробникам і торговцям ювелірних виробів і дорогоцінних металів можливість застосовувати спрощену систему. Також документ спрощує процедуру взяття на облік платників єдиного податку платниками ПДВ.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.